REJESTRACJA Z AKTEM NOTARIALNYM

BON O WARTOŚCI 200 ZŁ!

Przy skorzystaniu z usługi rejestracji spółki z naszą pomocą, klienci otrzymują BON o wartości 200 zł do wykorzystania na dowolną usługę z naszej oferty!

W zakres świadczonej przez nas usługi rejestracji spółki metodą wykorzystującą akt notarialny wchodzi doradztwo gospodarcze i pomoc w wyborze odpowiedniej formy prawnej. Nasz doradca wyjaśnia Klientowi wszystkie kwestie związane z procedurą oraz przedstawia najbardziej  korzystne rozwiązania związane z doborem  formy prawnej i metody rejestracji. Zajmujemy się  sporządzeniem umowy spółki, na podstawie ustaleń z Klientem, w czasie którego pomagamy dobrać odpowiednie kody PKD czy  zapisy mające na celu optymalizację procesów zarządczych i zapewnienie swobodnego funkcjonowania firmy w przyszłości. Oferujemy również przygotowanie kompletu dokumentów rejestracyjnych (wniosków do KRS, US i ZUS) oraz przesłanie ich w imieniu przyszłego właściciela.

Jesteśmy z Klientem od momentu podjęcia decyzji o chęci założenia firmy, aż do momentu powstania pełnoprawnego podmiotu gospodarczego, w ramach którego może prowadzić własny biznes.

Tradycyjna procedura rejestracji spółki składa się z:

• pisemnego zawarcia umowy spółki
  • dokonania wpisu w KRS
  • uzyskania numeru REGON
  • uzyskania numeru NIP
  • zgłoszenia płatnika składek w ZUS
  • rejestracji jako podatnika VAT/VAT-EU (na życzenie Klienta)
  • założenia firmowego rachunku bankowego (opcjonalnie)

Nasza kancelaria świadczy kompleksową pomoc w zakresie rejestracji spółek:

• spółka z o.o.
  • prosta spółka akcyjna
  • spółka komandytowa
  • połączenie spółki z o.o. komandytowej
  • spółka jawna
  • spółka akcyjna
  • spółka partnerska
  • spółka komandytowo-akcyjna
  • spółka cywilna

Oferujemy również przeprowadzenie procesu rejestracji fundacji, stowarzyszenia oraz jednoosobowej działalności gospodarczej.

Rejestracja spółki z aktem notarialnym jest korzystnym rozwiązaniem dla osób, które chcą otworzyć biznes na swoich zasadach, ponieważ rozwiązanie to umożliwia kształtowanie nawet najbardziej szczegółowych zapisów umowy spółki. Wspólnicy korzystający z tej metody nie są zobowiązani do korzystania z gotowego wzorca. Mogą oni posiłkować się przykładowymi  dokumentami lub zawrzeć w umowie własne, dowolne (dopuszczalne przez prawo) zapisy regulujące funkcjonowanie firmy na rynku. Założenie spółki tradycyjnie, z wykorzystaniem aktu notarialnego pozwala również na pokrycie wkładów wspólników w postaci aportu, co niestety nie jest możliwe w przypadku zakładania spółki w systemie online.

Czas rejestracji spółki uzależniony jest od wybranej formy prawnej.  Staramy się jednak sprawnie dopełnić wszystkich formalności rejestracyjnych, aby Klient w najkrótszym możliwym czasie mógł zarządzać własną firmą.

Cena przeprowadzenia procedury rejestracyjnej określana jest indywidualnie po zapoznaniu się z wymaganiami przyszłego przedsiębiorcy.

Rejestracja spółek z pomocą naszego biura to solidna pomoc oraz sprawne otworzenie firmy.

UWAGA: Założenie spółki z aktem notarialnym, przy zastosowaniu odpowiednich zapisów w umowie, pozwala na ominięcie niekorzystnych, dla spółek z o.o. przepisów programu Polski Ład.

Rejestracja spółki dla cudzoziemców - z naszej oferty założenia spółki mogą korzystać również obcokrajowcy.

Znamy rozwiązania, których wdrożenie pozwoli na przesunięcie obowiązku sporządzania i składania  sprawozdania finansowego dopiero na 2024 r.!